Companii

Centrul vechi al Capitalei, neobisnuit de gol in timpul meciului

Centrul vechi al Capitalei, neobisnuit de gol in timpul meciului

Autor: Corina Mirea

10.05.2012, 13:44 286

Seara finalei Europa League- la ora 21.45 meciul dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao strângea primii clienţi ai Centrului vechi din Capitală.

Un scurt periplu printre zecile de localuri din zonă le dădea multor bucureşteni impresia că au "greşit adresa".

"E prea linişte. Nu tu steaguri atârnate, ţipete şi scandări. E mai gol decât de obicei", afirmă unul dintre tinerii care veniseră să vadă finala. Şi pe bună dreptate. Străzile Şelari, Lipscani sau Smârdan erau mai goale ca niciodată. Doar câteva monitoare amplasate din loc în loc le mai aduceau "ceva" profit administratorilor de localuri.

"Toată lumea stă în casă acum şi se uită la meci. Spaniolii sunt toţi pe stadion. A fost o zi liniştită până la ora asta, dar să vedeţi ce o sa fie după ce se termină finala", spune unul dintre medicii SMURD care supravegheau Centrul vechi, preconizând "haosul" ce avea să invadeze străzile istorice odată cu terminarea meciului.

La ora 1.00, pentru a doua oară în istorie, fanii echipei madrilene aveau să scandeze "Campeones". Atletico Madrid câştiga Liga Europa cu 3-0 în faţa lui Athletic Bilbao, iar Centru vechi al Capitalei devenea "scena contrastelor".

De o parte şi de alta a străzilor vedeai steaguri pictate în culorile celor două echipe, oameni care îşi sărbătoreau victoria şi suporteri spanioli care plângeau odată cu jucătorii de pe teren. Fericire şi dezamăgire, lacrimi şi ţipete de bucurie- aşa arăta centrul Bucureştiului după finala Europa League.

9.000 de suporteri beau de fericire, iar alţi 9.000 "îşi înecau amarul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO