Companii

Ceramica Iasi a finalizat investitii de 7,5 mil. euro in productia de caramizi

26.01.2007, 18:49 6

Producatorul de materiale de constructii Ceramica Iasi a finalizat o investitie de 7,5 mil. euro intr-o noua linie de productie a blocurilor ceramice. Investitia consta in realizarea unei noi capacitati de productie, intr-un flux continuu, complet automatizat.
Odata cu finalizarea investitiei in capacitatile de productie, angajatii companiei Ceramica Iasi au anuntat ca intentioneaza sa scoata la vanzare un pachet de actiuni de aproape 60% pentru finantarea unor noi investitii, potrivit unor surse de pe piata.
Printre cei interesati sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni se numara companii puternice de pe piata de profil si fonduri de investitii interesate sa intre pe acest segment al pietei de constructii. Investitiile companiei in retehnologizare au ajuns in prezent la peste 11 mil. euro.
Ceramica Iasi reprezinta unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata, fiind situata langa importante zacaminte de argila.
Principalul actionar al societatii este asociatia salariatilor Ceramica (PAS), care detine 40,56% din actiuni. Actiunile Ceramica Iasi sunt listate pe bursa RASDAQ, ultimul pret de tranzactionare fiind de 4,9 lei. La acest pret, capitalizarea companiei este de 20 mil. euro.
Piata de caramizi ar putea ajunge anul acesta la circa 170-180 mil. euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent, potrivit unor estimari de pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO