Companii

CEZ estimeaza afaceri de 381 de milioane de euro pentru piata locala

26.07.2010, 18:47 39

CEZ România, filiala locală a grupului energetic ceh CEZ,estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri de 381 de milioanede euro, în creştere cu 4% faţă de rezultatul consemnat anultrecut, şi mizează pe un profit operaţional ( EBITDA - n.r.) de 93de milioane de euro, cu 55% mai mare comparativ cu 2009.

"În primele şase luni am ajuns la jumătatea rezultatelor propuseaşa că putem spune că suntem în grafic", a declarat Leon Vrska,directorul financiar (CFO) al CEZ Romania.
Potrivit acestuia, vânzările de electricitate ale companiei, cares-a format pe plan local după ce a preluat în 2005 fosta ElectricaOltenia, sunt aproximativ similare cu cele înregistrate în aceeaşiperioadă a anului trecut. CEZ România avea la sfârşitul anuluitrecut un număr de 2.143 de salariaţi, cu 432 de angajaţi mai puţinfaţă de 2008, în contextul în care compania a decis externalizareamai multor activităţi cum ar fi citirea şi montareacontoarelor.

Citiţi în ediţia de miercuri a ZF despre planurile de investiţiiale CEZ în energia regenerabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO