Companii

CEZ Vânzare estimează venituri operaţionale în scădere cu 2,3%

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Carol Dan

30.09.2014, 00:04 125

Compania CEZ Vânzare din Craiova, din gupul energetic ceh CEZ, estimează venituri operaţionale de 1,64 miliarde de lei în acest an (371,8 milioane euro), în scădere cu 2,3% faţă de nivelul de 1,68 miliarde de lei din 2013.

Profitul net bugetat pentru 2014 este de 18,6 mil. lei (4,2 mil. euro), potrivit buge­tului de veni­turi şi cheltuieli al companiei, de două ori mai mic comparativ cu câştigul de 37,5 mil. lei înregistrat în 2013.

Compania se ocupă cu co­mer­cializarea energiei elec­trice, iar la sfârşitul anului tre­cut avea 45 de angajaţi. CEZ Vânzare de­serveşte peste 1,4 milioane de consumatori.

Grupul ceh CEZ a intrat pe piaţa ener­getică românească în 2005, când a cumpărat de la Electrica SA filiala Electrica Oltenia.

WikiZF: Profilul companieiCEZ Vânzare

CEZ este cel mai mare producător de electricitate eoliană din România, activitate în care a investit 1,1 miliarde de euro. Parcurile eoliene deţinute de CEZ în România au împreună o capacitate de 600 MW. La începutul lunii septembrie, directorul general al CEZ în România, Martin Zmelik, declara pentru Mediafax că grupul ceh CEZ îşi va consolida operaţiunile în România şi nu va ieşi de pe piaţă, chiar dacă ar fi reuşit să vândă parcurile eoliene din Dobrogea, operaţiune la care s-ar fi renunţat între timp.

Directorul diviziei internaţionale a CEZ, Tomas Pleskac, afirma în aprilie că grupul este dispus să vândă integral parcurile eoliene din România, de la Fântânele şi Cogealac dacă va primi o ofertă bună pentru acestea.

Eolienele operate de CEZ au produs anul trecut 1,25 TWh de energie, reprezentând 2,5% din consumul intern al României. În primul semestru, producţia de electricitate a CEZ în România a scăzut cu 13%, la 0,6 TWh, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile în primele două luni ale anului. Pentru întregul an, CEZ estimează o producţie a parcurilor eoliene din România de circa 1,2 TWh, cu 4% mai puţin faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO