Companii

Christian Dior vinde parfumuri şi cosmetice de 3 mil. euro

Christian Dior vinde parfumuri şi cosmetice de 3 mil. euro

Dana Petcu conduce de doi ani filiala locală a Dior Perfumes

Autor: Cristina Roşca

14.12.2012, 00:07 1026

Dana Petcu (38 de ani), românca aflată de doi ani la conducerea filialei locale a Christian Dior Perfumes, estimează pentru anul acesta vânzări de circa 3 milioane de euro, în creştere cu 15% comparativ cu anul anterior.

Românca lucrează în cadrul grupului francez de lux de doar doi ani, însă istoria sa în industria cosmetică începe acum circa 15 ani. Absolventă a facultăţii de Relaţii Economice Interna­ţionale din cadrul ASE din Bucureşti, ea a început să lucreze încă din studen­ţie ca asistent într-un magazin de blugi Levi's. "Nu am avut pasiunea parfumurilor şi cosmeticelor încă de când eram mică. Nici în facultate nu mă gândeam că voi ajunge să lucrez în domeniu. Eu mă gândeam la pantofi la vremea aceea", îşi aminteşte ea.

Drumul în lumea cosmeticelor şi parfumurilor l-a început în cadrul companiei de distribuţie Niran Cosmetics, unde a pornit de pe poziţia de asistent manager şi unde a devenit apoi brand manager. Ulterior a fost promovată ca director de marketing şi vânzări, po­ziţie pe care a rămas timp de 12 ani.

Com­pania Niran Cosmetics are în portofoliu mai multe branduri de lux, printre care Hermes şi Givenchy. De aici la Dior a fost doar un pas.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO