Companii

Cine este Rudolf Vizental, practicianul în insolvenţă care a bătut palma cu liderul pieţei

Autor: Mirabela Tiron

31.05.2011, 23:45 2866

Rudolf Vizental, 38 de ani, fost director de bancă pentru treiani şi fost director financiar în cadrul unei multinaţionale şiacţionar al Solve Insolve Ipurl din Arad, a început să colaborezecu Casa de Insolvenţă Transilvania în martie anul trecut.

"În urma vânzării societăţii Solve Insolve am devenit al şapteleaacţionar în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania. Aceastătranzacţie a venit ca o consecinţă firească a colaborării pe care oîncepusem în martie anul trecut. Alături de cei cinci angajaţi măocupam de analiza financiară, reporting, având în vedere pregătireaeconomică pe care o am", a declarat Rudolf Vizental.
El este absolvent de finanţe-bănci în cadrul Facultăţii de ŞtiinţeEconomice din Timişoara şi deţine o diplomă de MBA în economie.
Vizental şi-a înfiinţat propria companie la sfârşitul lui 2008,după ce a renunţat la jobul pe care îl avea în filiala unei băncilocale, al cărei nume nu a dorit să-l precizeze. "Am decis să îmifac propria companie, prin care să ofer servicii de consultanţăfinanciară şi bancară. În paralel am început să ofer şi altfel deservicii, ca şi administrator judiciar."
În doar doi ani de activitate, Rudolf Vizental, născut în Cluj, darcare trăieşte în Arad, a reuşit să atragă clienţi insolvenţi foarteimportanţi din Arad, precum Astra Vagoane Arad, cu o cifră deafaceri de 104 milioane de euro şi un profit de 2,2 milioane deeuro în 2009, care era în urmă cu doi ani a treia cea mai marecompanie din Arad după numărul de angajaţi (1.947 de salariaţi) şicifra de afaceri.
De asemenea un alt client al companiei Solve Insolve estedis­tri­buitorul Astral Impex (deţinut de Ioan şi Floare Cuc), carea intrat în insolvenţă la sfârşitul lui 2009. Afacerile firmei seridicau la 120 de milioane de euro în 2009.
În ambele cazuri, la Astra Vagoane Arad, dar şi la Astral Impex ceimai mari creditori sunt băncile.
Un alt client al Solve Insolve este producătorul de contoare ContorGroup din Arad, cu afaceri de 8,2 milioane de euro anul trecut.
"Un avantaj în obţinerea acestor contracte a fost background-ul înanaliză financiară şi banking", spune Vizental. El mai susţine căAradul este un oraş mic, iar cei specializaţi pe un anumit domeniusunt cunoscuţi.
În total compania Solve Insolve lucrează cu nouă clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO