Producătorul de dulciuri Pan Food din Sibiu exportă ciocolata de casă „Batonul Copilăriei“ sau nuga „Cindrel“ în ţări precum Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie sau Germania, dar şi în SUA sau în Canada.
„Avem o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro anual, din care 15% reprezintă vânzări la export. (...) În următorii ani vrem să ne consolidăm poziţia fruntaşă câştigată cu greu pe piaţa din România şi să creştem valoarea vânzărilor la export“, spune Ioan Stânea, 46 de ani, administratorul producătorului din Sibiu. El a fondat împreună cu Gheorghe Pristavu, 43 de ani, producătorul de dulciuri în urmă cu aproximativ 15 ani. Pan Food deţine o fabrică în parcul industrial Şura Mică din Sibiu, dar antreprenorii vor să-şi dezvolte afacerea şi intenţionează să construiască un nou spaţiu de producţie cu ajutorul fondurilor europene. Ei vor să acceseze fonduri în valoare de 1,2 milioane de euro. În prezent, compania are în portofoliu produse precum salam de biscuiţi, ciocolată de casă, nuga, prăjituri sau alte produse zaharoase sub branduri precum Batonul Copilăriei, Cindrel, Şureanca sau Lica.
Pan Food din Sibiu concurează pe piaţa dulciurilor cu alţi producători locali precum End-Ibo, Tano Prod, dar şi cu jucători mari precum Kandia Dulce sau Mondelez România.