• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Companii

Climate Change Summit: Finanţarea din partea statului şi digitalizarea au un rol important în drumul spre sustenabilitate

Climate Change Summit: Finanţarea din partea statului şi digitalizarea au un rol important în drumul spre sustenabilitate

Linda Zeilina, fondator şi CEO ISFC: Ne dorim să lucrăm din ce în ce mai mult cu businessurile din tehnologie, precum şi cu comunităţile de startupuri pentru a salva planeta.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.10.2022, 16:20 75

Guvernele statelor pot contribui la tranziţia către o economie sustenabilă prin fonduri care să fie folosite pentru creşterea eficienţei energetice, iar aceasta este doar una dintre soluţii, este de părere Linda Zeilina, fondatorul şi CEO-ul Centrului Internaţional de Finanţe Durabile (International Sustainable Finance Centre - ISFC).

„O variantă este ca statul să finanţeze tranziţia la suste­na­bilitate, contribuind, de pildă, la procesele de renovare a locu­in­ţelor. Pe lângă sta­te şi banii pe care ele îi pot aloca, şi digita­lizarea va avea un rol foarte important în drumul spre sustena­bilitate. Noi ne do­rim să lucrăm din ce în ce mai mult cu businessurile din teh­nologie, precum şi cu comunităţile de startupuri pentru a salva planeta“, a spus Linda Zeilina, la evenimentul Cli­mate Change Sum­mit, care s-a desfăşu­rat marţi şi miercuri la Teatrul Odeon din Bucu­reşti. Acesta este primul summit din România dedicat schim­bărilor cli­matice.

Potrivit unui stu­diu prezentat mier­curi în cadrul eveni­mentului, când vine vorba de percepţia românilor asupra transformărilor de mediu, 89% dintre ei admit că schimbările climatice există, 2% spun că acestea nu există de fapt, 8% declară că nu au suficiente informaţii pentru a se pronunţa, iar 1% - că nu cunosc subiectul.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: