Companii

CMS susţine că piaţa de fuziuni şi achiziţii din România s-a apropiat de 4 miliarde de euro în 2019. Retailul, imobiliarele şi sectorul manufacturier au bifat cele mai multe tranzacţii

Rodica Manea, Partner, Corporate M&A CMS România

Rodica Manea, Partner, Corporate M&A CMS România

Autor: Cristina Bellu

23.01.2020, 13:13 163

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România s-a apropiat de valoarea de 4 miliarde de euro în 2019, retailul, imobiliarele şi sectorul manufacturier bifând 71 de tranzacţii din totalul de 143 înregistrat anul trecut, arată raportul CMS │ EMIS Fuziuni şi Achiziţii 2019.

“Activitatea de M&A se menţine la un nivel bun în România, cu tranzacţii care au totalizat aproximativ 4 miliade euro în 2019. Sectoare vedetă au fost cel manufacturier cu 28 de tranzacţii, cel de retail cu 22 de tranzacţii şi cel de imobiliare cu 21 de tranzacţii, în total înregistrându-se 143 de tranzacţii, cu 13 mai mult decât în anul precedent”, explică Rodica Manea, Partner, Corporate M&A CMS România.

Ea menţionează că există în continuare interes de consolidare a poziţiei unor companii deja prezente în piaţă şi, prin urmare,  “ne aşteptăm ca numărul tranzacţiilor care se vor derula anul acesta să crească, evident, în condiţiile menţinerii unui climat economic global favorabil”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO