Companii

Coca-Cola HBC şi-a recrutat director financiar din industria mezelurilor de la Caroli-Campofrio

Coca-Cola HBC şi-a recrutat director financiar din industria mezelurilor de la Caroli-Campofrio

Autor: Ioana David

17.10.2011, 12:59 1598

Coca-Cola HBC România, cel mai mare jucător pe piaţa locală a băuturilor răcoritoare, cu afaceri de peste 400 mil. euro anul trecut, l-a recrutat pe Dan Timotin, 36 de ani, în poziţia de director financiar.

Anterior, Timotin a făcut parte din echipa de conducere a producătorului de mezeluri Caroli atât înainte, cât şi după fuziunea cu Campofrio în intervalul 2006-2011. Astfel, din 2006 până în 2010 el a fost executive director finance, IT and legal al Caroli Foods, iar în intervalul 2010-2011 a fost executive director finance, IT, procurement and integration al Caroli-Campofrio. Cei doi producători au fuzionat în 2010. Înainte de industria mezelurilor, Timotin a fost, din 2002 până în 2006, finance manager al Reckitt Benckiser EEU, companie care are în portofoliu branduri precum Nurofen.

Cine are pe mână afaceri de peste 400 de milioane de euro

Din iulie anul acesta, Marius Croitoru, care era director financiar şi manager de implementare SAP la Coca-Cola HBC România şi Moldova, a fost numit în poziţia de director financiar al operaţiunilor din Italia, din care coordonează operaţiunile departamentelor financiar, juridic şi de achiziţii.

Din echipa de conducere a companiei mai fac parte Lucian Marin, 37 de ani, director de comercial, Mugurel Rădulescu, 46 de ani, director de comunicare şi relaţii publice, şi Simona Simion-Popescu, 37 de ani, director de resurse umane.

Din vară directorul general interimar este Michalis Imellos, managerul care ocupă această poziţie după plecarea fostului şef Călin Drăgan în Japonia. Nu se ştie în acest moment când expiră interimatul lui Imellos. Călin Drăgan, fostul şef al Coca-Cola HBC, venise la conducerea companiei în 2004.

Un business care pierde viteză

În prezent, Coca-Cola Hellenic deţine trei fabrici în România, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, grecii activând pe piaţă de aproximativ 20 de ani.

Anul trecut Coca-Cola HBC a avut o cifră de afaceri de aproape 415 mil. euro şi un profit de 45 mil. euro. Afacerile au pierdut peste 130 mil. euro în intervalul 2008-2010, iar numărul de angajaţi a ajuns la circa 1.815 de la 2.560 în 2008, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cu toate acestea, marja de profit s-a menţinut în jur de 10%.

În România, Coca-Cola HBC România îmbu teliază branduri precum Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy Tempo şi altele.

Îmbuteliatorul Coca-Cola HBC România este una dintre verigile sistemului Coca-Cola care mai cuprinde şi Coca-Cola România - care deţine brandurile şi concentratele de sucuri. Toate lansările de produse şi campaniile de marketing sunt coordonate de echipe mixte alcătuite din angajaţi ai celor două companii din sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO