Companii

Colaborare intre Terapia Cluj si Ethypharm pentru Ketoprofen

13.02.2003, 00:00 38

Compania producatoare de medicamente Terapia Cluj Napoca a lansat in colaborare cu producatorul farmaceutic francez Ethypharm, un nou medicament destinat tratamentului reumatismul inflamator cronic si al osteoartritei.Conform reprezentantilor celor doua firme, noul medicament, denumit Ketoprofen, este un agent antiinflamator cu actiune analgezica si antipiretica, fiind comercializat, numai pe baza de reteta, sub forma de capsule.
Principala calitate a noului medicament, este, potrivit specialistilor firmei si reprezentantilor Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj, faptul ca substantele sunt eliberate treptat, astfel incat medicamentul are o actiune prelungita, fiind nevoie de o singura administrare zilnica, in timp ce majoritatea produselor farmaceutice de acest gen existente, in prezent, in Romania, impun administrarea a trei doze zilnice.
Pe de alta parte, seful Clinicii de Reumatologie din Cluj, Horatiu Bolosiu, a afirmat ca, spre deosebire de alte medicamente cu caracter antiinflamator, Ketoprofenul are un impact redus asupra mucoasei gastrice, riscurile de utilizare fiind astfel reduse.
Conform directorului general al SC Terapia SA, doctorul Dorin Toderas (foto), noul produs este inclus pe lista medicamentelor compensate si va fi comercializat in capsule de 100 de miligrame, la un pret propus Ministerului Sanatatii si Familiei de 87.000 de lei/ cutie, respectiv 200 miligrame, pretul aprobat deja al unei cutii ridicandu-se, in acest caz, la 111.000 de lei.
Reprezentantii Ethypharm s-au declarat multumiti de colaborarea cu SC Terapia SA, firma clujeana ocupandu-se de controlul de calitate, ambalarea si lansarea pe piata a noului medicament, care este produs in Franta.
Societatea Terapia si-a inceput activitatea in anul 1921, intr-un laborator privat, iar din aprilie 1997 este listata la Bursa de Valori Bucuresti. In anul 1999, compania a obtinut primul Certificat de Buna Practica de Fabricatie acordat de Agentia Nationala a Medicamentului pentru sectia de preparate solide orale, iar in anul 2002 a obtinut cea de-a doua certificare GMP.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO