Companii

Comerţul cu amănuntul a încetinit în august, dar rămâne pe creştere faţă de 2013

Comerţul cu amănuntul a încetinit în august, dar...

Autor: Ovidiu Tempea

09.10.2014, 10:27 174

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 10,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-24,9%), comerţul cu autovehicule (-18,3%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-13,3%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,7%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna august 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 4,6%, datorată creşterilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,7%), agenţiile turistice şi tur-operatorilor (+5,2%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,4%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-7,5%) şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-1,2%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat pe total o creştere cu 2,3%, datorată creşterii înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,7%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-26,3%), comerţul cu autovehicule (-2,4%) şi activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014 a înregistrat pe total o creştere cu 5,5% faţă de luna august 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,4% mai mare comparativ cu luna august 2013, provenită în principal de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6,2%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+5,6%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,5%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-18,0%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-5,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014 a crescut cu 1,5% comparativ cu luna august 2013.

În primele opt luni, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 2,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+4,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,5%. Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a rămas constant.

Comparativ cu primele opt luni din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat în primele opt luni o cifră de afaceri cu 3,7% mai mare comparativ ianuarie - august 2013, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+8,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,5%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+1,7%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+0,7%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 3,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,9% mai mare comparativ cu ianuarie- august 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO