Companii

Comerţul ilicit de ţigări a scăzut anul trecut pentru prima dată sub nivelul de 10% din piaţa totală de profil. BAT: Am plătit aproape cinci miliarde de lei bugetului de stat în primul semestru al lui 2021, în creştere cu 700 milioane lei

Comerţul ilicit de ţigări a scăzut anul trecut pentru...

Autor: Roxana Rosu

16.08.2021, 14:57 59

Comerţul ilicit de ţigări a scăzut anul trecut pentru prima dată sub nivelul de 10% din piaţa totală de profil, spun reprezentanţii BAT, cel mai mare jucător de pe acest segment în România, cu o cotă de peste 50%.

Compania a anunţat că anul trecut a contribuit cu aproape 9,6 miliarde de lei (2 mld.euro) la bugetul României, sub formă de taxe şi impozite, iar în primele şase luni din 2021 valoarea a ajuns la 5 miliarde lei, cu 18% peste nivelul din perioada similară din 2020.

Accizele reprezintă aproximativ 60% din preţul unui pachet de ţigări, plus TVA, ceea ce înseamnă că taxele se ridică la aproape 80% din preţul unui pachet de ţigări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO