Companii

Comisia Europeană a scos de sub monitorizare ArcelorMittal Galaţi şi ArcelorMittal Hunedoara

21.09.2010, 16:24 34

Unităţile siderurgice ArcelorMittal de la Galaţi şi Hunedoara auprimit acordul Comisiei Europene în ceea ce priveşte îndeplinireacriteriilor de viabilitate, implementate post-privatizare, adeclarat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, DorianDumitrescu, scrie Mediafax Business.

Cele două combinate au fost astfel scoase de sub monitorizarepentru că s-au conformat Programului Naţional de Restructurare şiau îndeplinit planurile de afaceri individuale pentru reducereacosturilor şi îmbunătăţirea calităţii produselor finite.

"Această validare venită de la Comisia Europeană confirmăstrategia aplicată la Galaţi timp de mai mulţi ani şi este omotivaţie puternică pentru continuarea Programului de TransformareARC 2012 (ArcelorMittal România Creştere 2012), început în 2008.Ţinta noastră este reducerea decalajelor faţă de competitori, înceea ce priveşte costurile variabile şi calitatea produselor. Deşi,pe termen scurt, ne-am concentrat pe contracararea efectelor crizeiinternaţionale, am continuat implementarea strategiei de reducere adiferenţelor tehnice, care necesită şi adaptarea modului deconducere a afacerii la Galaţi", a declarat Thierry Le Gall,director general al ArcelorMittal Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO