Companii

Compania de curierat DPD, afaceri mai mari cu 28% în primul trimestru

Autor: Mirabela Tiron

06.04.2011, 23:29 95

Compania de curierat DPD (fosta Pegasus), controlată de PoştaFranceză prin GeoPost, a încheiat primul trimestru al acestui an cuo cifră de afaceri de 8,1 mil. lei (1,9 mil. euro), mai mult cu 28%faţă de a aceeaşi peiroadă a anului trecut.

"Anul trecut a fost pentru noi anul consolidării poziţiei pepiaţă. Investiţiile în adaptarea proceselor tehnologice şi asistemelor informatice DPD la cerinţele specifice pieţei dinRomânia au avut impact direct în creşterea vânzărilor", a declaratLucian Aldescu, CEO al DPD România. Anul trecut afacerile companieis-au ridicat la 30 de milioane de lei (7 mil. euro), iar pentruanul acesta a fost prognozată o creştere cu 25%.

Pe piaţa de curierat, estimată la 200 de milioane de euro, maiactivează companii precum Fan Courier, TNT, Cargus (preluată în2008 de DHL), dar şi gigantul american UPS. Fosta Pegasus (DPDRomânia) a avut anul trecut o cotă de piaţă de 6% şi vizeazăcreşterea acesteia cu un punct procentual anul acesta, potrivitoficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO