Companii

Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la un portofoliu de 78 mil.euro, cu 50% mai mult faţă de evaluarea din decembrie 2021, şi un randament anualizat de 39%. Rudolf Vizental, CEO: Ne propunem ca următoarea evaluare să depăşească 100 mil.euro

Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la un...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2023, 13:02 689

Compania de private equity ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, a ajuns la un portofoliu de 78 de milioane de euro, cu 50% mai mult faţă de evaluarea din decembrie 2021, şi un randament anualizat (IRR) de 39%.

Fondată în 2018, ROCA Investments a finalizat cinci runde de majorare de capital, care au totalizat 43,75 milioane euro, a semnat 20 de tranzacţii şi a finalizat 2 exit-uri, se arată într-un comunicat al companiei.

„Decalajul dintre Vest si Est este încă nejustificat de mare, în ceea ce priveşte rolul fondurilor de investiţii şi al companiilor de private equity în economie, deşi ultimii ani au adus o evoluţie pe toate pieţele, din acest punct de vedere. Acest decalaj este însă o oportunitate majoră de creştere, iar principala dovadă sunt rezultatele atinse de ROCA Investments în 5 ani de la lansare. Obiectivul nostru, în continuare, este transformarea companiei într-un jucător relevant pentru investitorii specializaţi din vestul Europei şi, deci, atragerea unei alte dimensiuni de capital în România. Rămânem fideli misiunii noastre, de a ne focusa pe sectoare strategice ale economiei naţionale, între care industria şi agricultura sunt cheie pentru dezvoltarea economică a ţării în următorii ani şi de a investi exclusiv în companii româneşti, cu dorinţa de a crea campioni regionali,” declară Rudolf Vizental, CEO şi co-fondator ROCA Investments.

Sumele investite au crescut anual, de la 4,19 milioane de euro în 2018 la 34,67 milioane euro în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO