Companii

Compania Sameday Courier se va lista la BVB

Compania Sameday Courier se va lista la BVB

Autor: Ioan Dornescu

11.02.2015, 14:39 532

"Am început toate demersurile necesare listării, cel mai probabil vor fi finalizate în cursul aceste luni", a declarat fondatorul companiei, Octavian Bădescu.

Acţionarii existenţi intenţionează să cedeze împreună aproximativ 10% din pachetele pe care le deţin, nefiind exclusă posibilitatea unei majorări de capital in viitor.

Listarea survine după ce la sfârşitul anului trecut compania s-a transformat în societate pe acţiuni.

"Prin listare se pot atinge mai multe obiective: se reliefează o valoare a companiei recunoscută de piaţă. Se poate obţine capital de dezvoltare. Creşte credibilitatea companiei cu toate efectele subsecvente. Creşte expunerea. Poţi folosi propriile acţiuni pentru a achiziţiona alte companii în viitor. Poţi transforma în cash o parte din portofoliul investiţional al acţionarilor. Când noi - acţionarii - am luat decizia listării, am avut în vedere toate aceste aspecte", a afirmat, la rândul său, Lucian Baltaru, general performance manager la Sameday Courier.

Pentru următorii ani, acţionarii actuali au ca obiectiv creşterea valorii companiei, respectiv majorarea cifrei de afaceri şi a profitului.

Planurile de dezvoltare ale companiei includ consolidarea poziţiei pe piaţa de profil şi pe nişa livrărilor în aceeaşi zi.

"Astfel de livrări au tendinţa de a deveni «same hour», iar aici zona de food delivery este în avangardă. Integrarea cu aplicaţia Lokko şi sistemul aferent de gestionare al comenzilor joacă un rol important în dezvoltarea afacerii şi considerăm că acest lucru ne va ajuta şi din perspectiva profitabilităţii. Suntem o companie care distribuie şi dividende, dar care păstrează şi resurse pentru continuarea dezvoltării", a completat Baltaru.

Compania va continua să se dezvolte şi pe segmentul livrărilor în regim mai puţin accelerat, de tip poştal, iar livrările neadresate (dropmail-ul) vor avea şi ele o pondere semnificativă.

Consultantul companiei pentru listare este compania FSA Advisory.

Sameday Courier a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,7 milioane euro, în creştere cu 50% faţă de anul anterior, şi o rată a profitului de 10%, şi vrea să ajungă în 2015 la afaceri de 2-2,5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO