Companii

Computere gratis pentru surferi

13.07.2000, 00:00 26



Compania SBC Communications intentioneaza sa ofere gratuit computere personale clientilor care semneaza un contract pe doi ani pentru furnizarea de servicii de Internet rapid. Tariful lunar pentru acest abonament este de aproximativ 60 de dolari. Utilizatorii vor plati in plus si o taxa de 198 de dolari pentru expedierea si instalarea unui computer Compaq Presario ce costa in mod normal in jur de 1.000 de dolari. SBC este unul din furnizorii de servicii Internet care dezvolta si implementeaza o noua tehnologie, numita DSL. Aceasta permite accesul pe Internet la o viteza de o suta de ori mai mare decat cea pe care o au serviciile traditionale dial-up. Aceste computere au preinstalat un modem DSL si toate serviciile de acces si navigare pe Internet ale SBC.

Deocamdata, acest serviciu promotional este accesibil doar in sase state americane printre care California, Texas si Oklahoma, dar conducerea companiei SBC si-a manifestat intentia de a-si largi aria de activitate la intreg teritoriul SUA in viitorul apropiat.

Mike Larson, vicepresedinte al companiei Compaq, a precizat ca firma sa spera sa vanda catre SBC cateva sute de mii de computere pentru sustinerea acestei initiative. Pentru aceasta achizitie masiva de computere, intre cele doua companii se poarta negocieri in jurul pretului de livrare al modelului Compaq Presario la 566 de maghertzi dotat cu un hard disk de 10 gigabytes. Analistii sunt de parere ca tranzactia se va incheia cel mai probabil la pretul de 600 de dolari pentru un exemplar.

In conditiile in care mai multi furnizori de Internet ofera abonatilor computere la preturi foarte mici sau cu plata in rate, specialistii apreciaza ca fiind extrem de agresiva si curajoasa aceasta initiativa a companiei SBC in lupta pentru clienti si pentru impunerea pe piata a tehnologiei DSL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO