Companii

Conducere provizorie la Terapia Cluj

11.09.2003, 00:00 39



Compania farmaceutica Terapia are, din prima saptamana a lunii septembrie, patru membri provizorii in Consiliul de Administratie, ca urmare a finalizarii ofertei publice de preluare, acestia urmand sa ramana in functie pana la convocarea primei Adunari Generale a Actionarilor.



Membrii provizorii sunt Dorin Toderas - directorul general al producatorului de farmaceutice, Mircea Ilie - care a ocupat pozitiile de director financiar la Euromedia Group si director financiar adjunct la Brewery Holding, Emma Popa-Radu - director de investitii la Advent International Romania si Joanna James, cetatean britanic, managing director la Advent Central and Eastern Europe.



Schimbarile in Consiliul de Administratie au fost determinate de faptul ca la 16 august s-a incheiat oferta publica de preluare a actiunilor societatii, proces initiat de Terapia Holding SA Bucuresti.



Terapia Holding SA are ca actionar majoritar firma olandeza Net Quotient Europe, a fondului de investitii Advent Central & Eastern Europe II, care este, la randul sau, administrat de compania americana Advent International, fiind un fond regional cu participatii in Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Romania si Turcia.



Alaturi de Advent, in tranzactia de preluare a actiunilor Terapia au mai investit Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Olandeza de Dezvoltare (FMO). Suma platita pentru intregul pachet de 90,7% din actiuni a fost de 39,2 milioane de dolari, conform Bursei de Valori Bucuresti.



Terapia Cluj-Napoca a prevazut pentru acest an investitii totale in valoare de peste 205 de miliarde de lei, cu 272,5% mai mult comparativ cu 2002. De asemenea, compania preconizeaza ca va incheia 2003 cu o cifra de afaceri de 1.178,6 miliarde de lei, in crestere cu 12,3%, si un profit net de 279,6 miliarde de lei, superior cu 16,5%.



Conform datelor firmei de cercetare Cegedim Romania, compania se situa, la sfarsitul lunii martie a acestui an, pe pozitia a cincea in clasamentul producatorilor de medicamente din Romania dupa vanzari, cu o cota de piata de 3,9%.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO