Companii

Confectii Vaslui i-a facut fericiti pe investitori: da opt actiuni gratuite

27.09.2004, 00:00 31

Consiliul de administratie al producatorului de articole de imbracaminte Confectii Vaslui va propune actionarilor societatii majorarea capitalului social cu peste 62,1 miliarde de lei, prin incorporarea partiala a rezervelor constituite din profit si prin emisiune de noi titluri.
Societatea intentioneaza sa distribuie cu titlu gratuit opt actiuni noi pentru fiecare actiune detinuta de actionari, data de inregistrare care urmeaza sa identifice investitorii care vor primi aceste actiuni fiind stabilita pentru 1 noiembrie. Pentru aprobarea acestei majorari de capital, compania a convocat o Adunere Generala a Actionarilor pentru data de 16 octombrie.
Actiunile Confectii sunt listate pe RASDAQ, aceste titluri fiind vineri suspendate de la tranzactionare. De remarcat este faptul ca joi, aceste actiuni au facut obiectul unor tranzactii importante, pe piata vorbindu-se din nou de faptul ca, la fel ca in cazul altor societati, unii investitori au avut acces si au beneficiat  de unele informatii inainte ca acestea sa fie publicate oficial de catre companie. Lichiditatea actiunilor Confectii a fost joi foarte buna, in conditiile transferului unui pachet de 2,3% din capitalul social al companiei. In acelasi timp, aceste titluri au inregistrat o apreciere importanta, de peste 11%, cursul atingand si un nou maxim istoric la nivelul pretului de 34.300 de lei/actiune. De la inceputul anului, actiunile Confectii au castigat peste 32%.
Nici unul din actionarii companiei nu detine, conform ultimelor raportari, mai mult de 10% din actiuni, principalii actionari fiind trei persoane fizice, fiecare cu participatii in jurul a 5%. Confectii Vaslui a obtinut in primul semestru un profit net de aproape 250.000 de euro, la o cifra de afaceri de 2,1 milioane de euro. La pretul de inchidere de joi, de 34.300 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei este de 6,4 milioane de euro.
catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO