Companii

Conferinta „Modernizarea Romaniei - economia in 2020”

Conferinta „Modernizarea Romaniei - economia in 2020”
03.06.2010, 00:00 77

Este insa timpul ca Romania sa se intoarca spre ea insasi si sase intrebe: ce putem face sa traim si sa ne simtim mai bine aici?Ce ne lipseste ca sa fim o tara intr-adevar dezvoltata, asa cum nua fost niciodata Romania? Ce ne lipseste ca romanii sa nu mai plecein masa in strainatate?

Ce inseamna modernizarea Romaniei si care este planul dedezvoltare a tarii pentru urmatorii 10 ani? Cum se vede de acumRomania 2020 si ce trebuie facut ca sa ne apropiem de media dedezvoltare a Uniunii Europene?

Intre 2000 si 2008 Romania a avut parte de noua ani de crestereeconomica neintrerupta si este incontestabil ca tara s-a schimbatca urmare a acestor ani de crestere. Exista opinii insa ca in adoua parte a intervalului cresterea a fost nesustenabila, adicadatoria a crescut mai repede decat capacitatile de productie.

Ce poate face Romania pentru a se intoarce la o lunga perioadade crestere economica de 5-6% pe an, sustenabila, care sa iipermita recuperarea decalajelor istorice fata de vestul Europei?Mai mult, se poate pune chiar intrebarea: poate face ceva sau vadepinde de ceea ce se intampla pe pietele dezvoltate?

Dar daca vom avea aceasta crestere economica, va schimba cuadevarat tara astfel incat standardul mediu de viata al cetatenilorromani sa se apropie de cel occidental?

Cand vom trece la euro? Estonia este ultima tara care "a depusactele" pentru a adera la euro si spera ca moneda unica sa iipropulseze economia. Despre Grecia, pe de alta parte, se spune ca aaderat prematur la euro si ca o devalorizare a unei eventualemonede locale ar ajuta-o acum. Cum este mai bine?

Ziarul Financiar a invitat la conferinta "Cei mai mari jucatoridin economie. Modernizarea Romaniei" inalti oficiali ai statului,reprezentanti ai celor mai mari banci si companii din Romania, destat sau private, mari oameni de afaceri, cadre universitare sicercetatori pentru a stabili drumul care trebuie parcurs inurmatorii 10 ani pentru modernizarea tarii.

Conferinta va avea loc astazi in Bucuresti. Detalii pewww.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO