Companii

Consumul de ciocolată a crescut la patru luni

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.07.2013, 21:58 817

Piaţa ciocolatei, evaluată la 300 mil. euro, a consemnat o evoluţie pozitivă în primele patru luni din acest an, iar trendul s-ar putea menţine şi în cea de-a doua parte a anului, estimează Gabriela Munteanu, director de marke­ting al Kandia Dulce, companie care deţine una dintre cele două fabrici mari de ciocolată care mai funcţionează în România.

„Trendul pozitiv al pieţei de ciocolată este un bun semn de revenire a consumului“, consideră Munteanu.

Creşterea din acest an vine după o stagnare a pieţei anul trecut şi după un avans de 8% în 2011, consumul de ciocolată ajungând la 2,5 kg per capita, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Asociaţiei industriilor ciocolatei, biscuiţilor şi produselor de cofetărie din Uniunea Europeană (CAOBISCO). Însă România rămâne cu mult în urma altor ţări europene, media consumului de ciocolată în UE fiind de 6 kg per capita.

Odată cu consumul cresc şi importurile care au ajuns în ultimii ani să acopere peste 60% din necesarul de ciocolată. Dacă în 2006 unităţile de producţie locale reuşeau să reali­ze­ze 80% din produse, iar restul consumului era acoperit din importuri, în ultimii ani procentul aproape că s-a inver­sat din cauza închiderii a peste 100 de fabrici de ciocolată.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO