Companii

Continental angajeaza inca 1.500 de oameni in trei ani

Continental angajeaza inca 1.500 de oameni in trei ani

Compania are acum 3.500 de angajati in Romania

13.11.2006, 18:39 32

Grupul Continental, cel mai mare investitor german din industria componentelor auto, va ajunge la 5.000 de angajati in Romania la orizontul anului 2010, fata de 3.500 in prezent.
"Avem planuri de dublare a productiei in unitatea Contitech din Timisoara, iar centrul de cercetare de la Sibiu va ajunge la 300 de angajati fata de aproape 200 in prezent, in urmatorii trei ani", a declarat Thomas Sattelberger, responsabilul de resurse umane din board-ul de conducere al Continental. Germanii au anuntat, de asemenea, extinderea fabricii Continental Automotive Products din Timisoara, capacitatea de productie urmand sa creasca la 16 mil. de anvelope pe an, pana in anul 2008, fata de 12,5 mil. unitati in prezent.
Romania devine tot mai atractiva pentru Continental si ca piata de desfacere, pe fondul cresterii accelerate a industriei auto din ultimii ani. "Pietele din Europa de Est si Romania, in special, sunt in crestere, ceea ce este un lucru normal. Daca vrei sa cresti, trebuie sa servesti pietele in dezvoltare", a comentat Sattelberger. Aproximativ 90% din productia realizata de Continental in Romania este exportata in prezent.
Germanii isi vor mari investitiile si in formarea si trainingul angajatilor sai sau ale viitorilor angajati, prin crearea unui program de educatie in parteneriat cu universitatile tehnice din Sibiu si Timisoara. "Colaborarea cu universitatile ne va usura procesul de recrutare. Ne concentram pe atragerea tinerilor absolventi, in special pentru centrul de cercetare de la Sibiu", a adaugat Sattelberger.
Parteneriatele cu universitatile tehnice din Sibiu si Timisoara s-ar putea concretiza incepand de anul viitor in programe postuniversitare pentru angajatii Continental din Romania sau internship-uri si cursuri pentru studenti si, implicit, posibilitatea de a lucra ulterior in unitatile de productie ale grupului. Grupul Continental a fost unul dintre primii investitori germani care au sesizat oportunitatile pietei romanesti ca si locatie cu forta de munca ieftina si inalt calificata. Investitiile au debutat in anul 1998, prin constructia de la zero a unei fabrici de anvelope pentru autoturisme la Timisoara.
A urmat constructia altor trei unitati de productie a componentelor auto, un centru de cercetare si o uzina de cord metalic construita in parteneriat cu grupul italian Pirelli.
Germanii de la Continental au investit in Romania peste 250 mil. euro pana in prezent si au ajuns la o cifra de afaceri de peste 260 mil. euro anul trecut, potrivit datelor Ministerului de Finante. In industria componentelor auto activeaza in prezent si alte companii germane precum Draxlmaier, BOS GmbH&Co, Takata Petri sau Ina Schaeffer.
Grupul Continental a raportat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 13,8 miliarde de euro, avand un numar total de 85.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO