Companii

Contracte Romstal Leasing de 85 mil. euro

11.09.2006, 18:00 10

Romstal Leasing, cea mai mare companie independenta de leasing dupa vanzarea Motoractive, a incheiat in primele opt luni ale anului contracte in valoare de 85,6 mil. euro, in crestere cu 110% fata de perioada similara a anului anterior, potrivit datelor furnizate de companie.
In acelasi timp, valoarea contractelor Romstal Leasing incheiate pe primele opt luni ale anului depaseste valoarea inregistrata pe tot parcursul anului trecut, cand acestea se ridicau la 72 mil. euro. Compania a trecut la extinderea gamei de servicii, lansand in primavara acestui an leasingul pentru persoane fizice, care acum reprezinta 2% din totalul finantarilor realizate de companie.
In portofoliul companiei, leasingul pentru autoturisme detine 44%, in timp ce motocicletele au o cota de 2,5%, echipamentele - 6%, vehiculele comerciale usoare si grele - 44%, iar leasingul imobiliar - 3,5%.
In 2005, Romstal Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 40,7 milioane de euro.
In vara acestui an, reprezentantii Romstal Leasing au anuntat ca a fost luata decizia de a atrage un investitor strategic in companie prin vanzarea unei parti din actiuni pentru a se pozitiona ca una din principalele companii de leasing din Romania. Decizia Romstal vine dupa ce mai multe grupuri financiare puternice au intrat in forta prin achizitii pe piata de leasing. Cea mai recenta miscare de acest gen este proaspata achizitie a Motoractive, cea mai mare companie independenta de pe piata, de catre divizia de servicii financiare a gigantului General Electric.
Romstal Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 24,5 mil. euro in primele cinci luni ale anului, in crestere cu 25% fata de anul trecut, si un profit de 1,5 mil. euro, mai mare cu 17%. Romstal Leasing este detinuta de Romstal Imex (peste 92% din actiuni), companie controlata de omul de afaceri Enrico Perini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO