Companii

Copos: am externalizat tot ce se putea

28.07.2010, 23:50 30

George Copos, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români,care finanţează şi clubul de fotbal Rapid, crede că economiaromânească nu a atins încă punctul maxim al declinului şi nu vede orevenire până în 2013.

În aceste condiţii, omul de afaceri care controlează un grup cu1.600 de angajaţi şi afaceri de peste 60 mil. euro în industrie,turism şi panificaţie, şi-a trecut businessul printr-o nouă etapăde reorganizare, de data aceasta la nivelul departamentelor demarketing sau PR, în urma căreia 200 de angajaţi au părăsit AnaHolding.

"Am externalizat toate serviciile care se puteau externaliza,cele de pază, de spălătorie, relaţii publice şi marketing. Altfelspus, am strâns din dinţi", a explicat Copos modul în care a reuşitsă menţină pe profit compania, deşi nu mai crede că acest scenariupoate fi repetat şi în acest an.

Decizia de a externaliza anumite departamente vine după cefabrica Ana Imep, dar şi hotelurile au trecut prin procese dereorganizare care au redus numărul de salariaţi de la 2.500 deoameni în 2007-2008, la 1.600 de persoane la sfârşitul anuluitrecut.

Grupul Ana Holding, controlat de omul de afaceri George Copos, aîncheiat primele şase luni ale anului cu o cifră de afaceri de 118milioane de lei (28 mil. euro), în scădere cu 13% faţă de aceeaşiperioadă a anului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO