Companii

Cottontex, producător de haine sport cu şase fabrici în România: Tinerii nu vor să mai lucreze în această industrie, o văd ca pe o ruşine

Erol Baeram, director general al Cottontex

Erol Baeram, director general al Cottontex

Autor: Miruna Diaconu

24.02.2022, 07:00 215

Erol Baeram, director general al Cottontex, o companie din indus­tria textilă care are şase unităţi de pro­ducţie pe plan local, spune că pro­ble­ma forţei de muncă este din ce în ce mai acută, iar tinerii nu se orien­tează deloc către această meserie.

„Oamenii, în special tinerii, nu prea mai vor să activeze în zona de pro­ducţie, sunt atât de multe alter­na­tive pentru ei, văd această acti­vitate ca fiind o ruşine şi preferă să se anga­je­ze pe salarii mai mici decât să lu­creze în fabrici. Toată lumea tinde că­tre studii superioare şi nu vor să mai facă o meserie“, spune Erol Baeram.

Numărul angajaţilor din indus­tria textilă a scăzut de la an la an, astfel că în 2009 existau circa 250.000 de salariaţi în acest sector economic, însă numărul acestora s-a redus la 140.000 în 2020, conform datelor de la Registrul Comerţului. Totodată, salariul mediu net a fost în decembrie 2021 de 2.754 lei, con­form datelor de la Institutul Naţio­nal de Statistică. De altfel, salariul din industria textilă este printre cele mai mici din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO