Companii

Creditorii au aprobat planul de reorganizare al producătorului de ciorapi Mondex

Autor: Cristina Rosca

22.03.2012, 17:54 133

Creditorii producătorului de ciorapi Mondex Sibiu au aprobat planul de reorganizare propus de Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei româneşti. Modex Sibiu se află în insolvenţă de doi ani şi jumătate.

Din cele 5 grupe de creditori înscrise în tabelul de creanţe, 4 au votat favorabil. Pentru implementarea planului s-au pronunţat inclusiv furnizorii chirografari, cei care au creditat societatea pe baza unui act sub semnătură privată, deşi acestora nu li se distribuie nicio sumă prin planul de reorganizare propus. Singura categorie care a refuzat propunerea de reorganizare făcută de Casa de Insolvenţă Transilvania este reprezentată de creditorii bugetari.

"Este îmbucurător că furnizorii, deşi nu primesc distribuiri, au votat alături de creditori menţinerea în activitate a companiei, ca nucleu funcţional. Prin implementarea planului de reorganizare propus, aceasta va rămâne în continuare contribuabil la economie prin păstrarea locurilor de muncă şi plata taxelor la bugetul de stat. Este un semn încurajator de responsabilitate faţă de companie şi angajaţii săi", a declarat Rudolf Vizental, managing partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Mondex a avut în 2010 (ultimul an pentru care există informaţii financiare) afaceri de 27,4 mil. lei (6,5 mil. euro), în scădere cu circa 12% şi profit de 32.600 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO