Companii

Crestere cu 27% a vanzarilor Den Braven

20.05.2003, 00:00 43

Den Braven Romania, filiala locala a grupului olandez Den Braven ce activeaza in domeniul izolantilor profesionali, a realizat in primul trimestru al acestui an un profit brut de 106.300 euro la o cifra de afaceri de 1,4 milioane euro, in crestere cu 27% fata de anul trecut.
"In fiecare an, in perioada lunilor ianuarie - martie, piata de profil este afectata de trendul industriei de constructii. Noi nu am fost afectati de conditiile atmosferice datorita faptului ca produsele noastre sunt utilizate la lucrari interioare. Astfel ca in primul trimestru am incheiat pe profit, desi era bugetata o pierdere de circa 13.000 euro", a spus Adrian State, director general al Den Braven Romania.
Daca vremea nefavorabila nu a avut efecte negative asupra activitatii companiei, in schimb vacanta prelungita de Paste a reusit acest lucru.
"In aprilie, am fost afectati de perioada sarbatorilor Pastelui catolic si a celui ortodox, care ne-a luat o treime din timpul de lucru", explica State.
Pe piata interna a izolantilor profesionali (silicon si spuma poliuretanica), estimata pentru acest an la circa 14 mil. euro, Den Braven detine o cota de peste 50%, concurand cu Bison (Olanda) cu 15%, Selena (Polonia) - 10%, Henkel - Ceresit (Germania) cu aproximativ 5% din piata interna, alti concurenti importanti fiind Soudal (Belgia), Kommerling (Germania) sau TKK (Slovenia), potrivit lui State.
Firma a investit in primele trei luni ale anului 50.000 euro in extinderea parcului auto si in lucrari de modernizare a sediului.
In perioada mentionata, Den Braven si-a oficializat strategia de extindere pe piata Republicii Moldova prin inaugurarea unui punct de lucru la Chisinau. Din noiembrie 2002, olandezii activeaza pe piata moldoveneasca a izolantilor profesionali prin societatea Den Braven Siliconi.
Oficialii Den Braven Romania prognozeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8,3 mil. euro, in crestere cu 20% fata de 2002. Profitul net prevazut pentru acest an este comparabil cu cel de anul trecut, in valoare de 550.000 euro.
Unul dintre principalii competitori, Temad Co, unic importator si distribuitor al grupului olandez Bison pe piata romaneasca, a realizat in 2002 o cifra de afaceri de aproximativ 3 mil. euro, potrivit propriilor estimari ale conducerii companiei.
Seful afacerilor Den Braven pe piata romaneasca este preocupat de consolidarea cotei de piata actuale, astfel incat in urmatorii 2-3 ani compania sa poata acoperi 70% din cererea interna. Compania este furnizor de siliconi si spume poliuretanice pentru clientii industriali si comerciali.
Reprezentanta din Romania a grupului olandez Den Braven a fost infiintata in octombrie 1997, la finele anului trecut compania numarand 74 de angajati si 8 puncte de lucru in Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Timisoara, Brasov si Chisinau. In prezent, sunt circa 83 de angajati, inclusiv cei ai Den Braven Siliconi de la Chisinau. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO