Companii

Crestere de 85% a afacerilor Ambient Sibiu in primul semestru

05.07.2006, 19:44 62

Ambient Sibiu, unul dintre cei mari mari distribuitori de materiale de constructii, a inregistrat in primul semestru al anului curent vanzari de aproximativ 63 mil. euro (220,3 milioane de lei), in crestere cu 85% fata de perioada similara a anului precedent, potrivit reprezentantilor companiei.
"Anul acesta vom ajunge la o cifra de afaceri de 133,5 mil. euro, odata cu maturitatea centrelor comerciale nou deschise(Alba, Cluj, Tg. Mures) si datorita consolidarii pozitiei pe piata a centrelor nou deschise", a declarat pentru ZF Cristina Giurca, directorul de marketing al Ambient Sibiu. Mai mult, majorarea cifrei de afaceri se datoreaza cresterii pietei constructiilor si implicit a materialelor de constructii in marile orase in care activeaza grupul Ambient, precum Cluj, Targu-Mures, Sibiu, potrivit reprezentantilor companiei.
Anul acesta, compania a deschis un centru comercial la Targu-Mures, in urma unei investitii de 7 mil. euro, iar in luna iunie un centru comercial la Deva, iar luna aceasta s-a inaugurat un depozit de materiale de constructii (structuri) la Lugoj. Urmatoarele orase in care vor fi deschise magazine Ambient in cursul anului curent sunt Baia Mare si Gheorgheni.
Cele mai vandute produse au fost materialele din ceramica (gresie si faianta), obiectele sanitare, materialele termofonoizolante, mobila si parchetul, potrivit reprezentantilor Ambient.
Grupul a deschis anul trecut doua centre comerciale in Cluj-Napoca si Alba-Iulia, cea mai recenta investitie fiind magazinul din Targu-Mures, inaugurat in luna aprilie a acestui an. Suprafata totala a celor trei centre depaseste 60.000 de metri patrati.
Grupul Ambient are sediul logistic la Sibiu si este compus din 27 de firme, care desfasoara activitati de comert, productie si prestari servicii. Anul trecut, grupul a realizat o cifra de afaceri de 325,3 mil. lei (circa 90 mil. euro). Firma-mama, Ambient SRL, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 77 mil. euro si un profit brut de 2,5 mil. euro, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Ambient are centre de vanzare in Sibiu, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Bistrita, Alba-Iulia, Medias, Nasaud si Sighisoara, cu suprafete comerciale cuprinse intre 14.000 si 26.000 de metri patrati. De asemenea, compania detine o retea de 33 de magazine la nivel national.
Grupul Ambient a fost infiintat in 1993 si are capital integral romanesc si este proprietatea omului de afaceri Ioan Ciolan din Sibiu. Alte retele de magazine romanesti cu importanta regionala, care activeaza pe piata constructiilor, sunt Dedeman Bacau, Stelcati Constanta sau Tiger Amira Oradea.
In prezent, pe piata romaneasca exista doua retele internationale de magazine de bricolaj, asemanatoare ca si concept cu cele ale jucatorilor romani de pe piata, cea germana Praktiker si cea franceza Bricostore, care au sesizat potentialul pietei romanesti, dat de cresterea segmentului rezidential si, implicit, de amenajarile interioare.
Pe piata de profil si-au anuntat intentia de a deschide magazine si alti jucatori de anvergura precum Baumaxx (Austria) sau Mr Bricolage (Franta).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO