Companii

Cu ce tarife a revenit low-cost-ul easyJet pe aeroportul din Otopeni

Cu ce tarife a revenit low-cost-ul easyJet pe aeroportul...
17.10.2013, 18:26 2722

Astăzi a ajuns de la Londra avionul companiei aeriene low cost easyJet pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară.”Vom avea patru curse pe săptămână, venim cu preţuri low-cost”, a spus Hugh Atken, directorul comercial al easyJet.

O călătorie în perioada 24-28 noiembrie costă 88 de euro dus-întors, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Preţurile diferă însă în funcţie de perioada de călătorie. Cei care vor să facă o călătorie în perioada sărbătorilor, 22-26 decembrie, vor plăti 200 de euro pentru un bilet dus-întors, mai arată site-ul companiei.

Compania aeriană easyJet a mai fost prezentă pe piaţa locală până în toamna lui 2011. Atunci operatorul realiza cinci curse săptămânal din Bucureşti către Milano şi şapte curse săptămânal spre Madrid, transportând circa 200.000 de pasageri. La finalul lui 2011 compania a renunţat la zborurile de pe piaţa românească  spre Italia şi Spania pe fondul rezultatelor nesatisfăcătoare.

Ruta pe care a intrat easyJet este operată şi de alte companii aeriene, competiţia fiind foarte puternică pe acest segment de piaţă. Din Bucureşti mai au zboruri către Londra şi companiile low-cost WizzAir, liderul pieţei după numărul de pasageri anunţat- 2,7 milioane de persoane, şi Blue Air, cu capital românesc. Ambele companii zboară însă către aeroportul Londra Luton, un aeroport mai mic aflat la circa 50 de kilometri de capitala Marii Britanii. Gatwick, aerortul spre care va avea easyJet zboruri, este al doilea cel mai mare aeroport internaţional din Londra, după Heathrow. Tot spre capitala engleză mai zboară companiile tradiţionale Tarom şi British Airways.

easyJet transprotă anual circa 60 de milioane de pasageri. Operează pe o reţea formată din 600 de destinaţii  în mai mult de 30 de ţări şi are o flotă de 200 de avioane cu o vechime de patru ani şi jumătate. Compania aeriană are 8.000 de angajaţi la nivel internaţional. Anul trecut, easyJet a avut venituri de 1,4 miliarde de lire sterline în anul financiar trecut

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO