Companii

Cu noi curse, operatorul aerian Lufthansa depaseste vanzari de 40 de milioane de euro

Cu noi curse, operatorul aerian Lufthansa depaseste vanzari de 40 de milioane de euro

La nivel international, Lufthansa a incheiat anul 2007 cu venituri de 22,42 de miliarde de euro, in crestere cu 13%

13.03.2008, 21:47 20

Cifra de afaceri a Lufthansa pe piata locala a depasit anul trecut 37 de milioane de euro, in crestere cu peste 30% comparativ cu anul precedent.
"Odata cu ruta Cluj-Munchen, care va fi operata zilnic, vom ajunge la un total de 87 de curse saptamanale. Analizam si alte noi posibile destinatii", a spus Lavinia Petruescu marketing, pricing&online manager al Lufthansa pe Romania si Moldova. Pe langa noua ruta Cluj-Munchen, incepand cu 31 martie Lufthansa va introduce si al patrulea zbor pe ruta Bucuresti - Munchen, compania bifand pana acum patru orase in Romania, Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Cluj.
Lufthansa a transportat anul trecut in si dinspre Romania mai mult de 500.000 de pasageri, fata de peste 300.000 de pasageri cu un an inainte.
In 2007, compania a introdus ruta Sibiu-M?nchen si a crescut frecventa de zbor pe alte doua rute, Bucuresti-Frankfurt si Bucuresti-D?sseldorf.
"Anul acesta estimam o crestere de 20% a numarului de pasageri transportati si urmarim sa ne mentinem gradul de ocupare de 75% inregistrat anul trecut, chiar daca vom pune la dispozitie mai multe locuri pentru ca operam cu aeronave mai mari. Gradul de ocupare este aproximativ la fel pe toate cursele", a precizat Petruescu.
In cea mai mare parte, Lufthansa inregistreaza pe cursele in si dinspre Romania trafic de business.
"In perioada de vara si cea a sarbatorilor se inregistreaza o crestere a pasagerilor de leisure, spre deosebire de restul timpului in care balanta inclina in directia pasagerilor de business", a spus Petruescu.
Incepand cu luna octombrie anul trecut, manager al Lufthansa Romania este Stefan Versemann. Inainte de numirea lui Versemann, pozitia de country manager pe plan local a fost ocupata de Stefan Lau, care a fost promovat pe functia de manager operations & airport services south & eastern Europe.
Totodata, Versemann a preluat si fraiele operatiunilor companiei elvetiene SWISS pe plan local, fuziunea dintre Lufthansa si SWISS fiind realizata in Romania incepand cu 1 ianuarie 2008, la nivel international preluarea operatorului elvetian realizand-se in 2005.
Lufthansa avea anul trecut o cota de 12% din piata locala, pe care mai activeaza companii precum Tarom, Carpatair, Air France, KLM, Austrian Airlines sau Malev. In ultimii ani pe piata locala operatorii de linie regulata au avut cresteri de circa 20%, ritm care va incetini incepand cu acest an.
"Piata aeriana din Romania va continua sa isi mentina trendul ascendent, dar cu siguranta nu la cotele din ultimii ani. Preconizam o crestere generala a pietei de 10-15%. Cresterea competitiei, data in primul rand de ofensiva companiilor low-cost, va fi principala caracteristica a pietei in urmatorii ani, cu influente benefice pentru pasageri datorita tarifelor care vor fi in continua scadere", a spus Petruescu.
La nivel international, Lufthansa a incheiat anul 2007 cu venituri de 22,42 de miliarde de euro, in crestere cu 13%. Totodata, operatorul aerian german a raportat in 2007 un avans al profitului operational de 63%, ajungand la nivelul record de 1,38 miliarde euro, potrivit Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO