Companii

Cu Romcif, Aureola 06 a facut jocurile pe Rasdaq

07.01.2003, 00:00 32

Societatea de brokeraj Aureola 06 din Cluj conduce detasat in topul societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) dupa valoarea tranzactiilor realizate pe piata RASDAQ, cu o valoare a tranzactiilor de 2.985 miliarde de lei (aproape 90 milioane de dolari).
Cea mai mare parte valorii tranzactiilor inregistrate de societatea de brokeraj se datoreaza actiunilor transferate in cadrul ofertei publice de preluare lansata pe piata in luna octombrie a anului trecut de grupul german HeidelbergCement. Pretul oferit actionarilor a fost de 1.333 lei/actiune, iar valoarea tranzactiei a depatit 1.450 miliarde de lei (44 milioane de dolari). O parte din cei care au vandut actiuni ale producatorului de ciment au actionat prin intermediul aceleiasi societati de brokeraj, astfel ca Aureola 06 a inregistrat transferuri in valoare de 2.911 miliarde de lei.
Transferurile realizate de societate in afara ofertelor publice s-au ridicat pe intreg anul 2002 la 46 miliarde de lei, suma care nu plaseaza societatea de brokeraj pe unul primele zece locuri din punctul de vedere al tranzactiilor realizate pe piata.
Transferurile de actiuni intre doua fonduri administrate de Capital SA, de la Romanian Reconstruction Capital (RRC) la Sweepstone Investments, au adus societatea de intermediere Alpha Finance pe locul al treilea cu o valoarea a tranzactiilor intermediate de 411 miliarde de lei. RRC a transferat fondului Sweepstone Investments la mijlocul anului trecut pachete importante de actiuni la societati ca Socep Constanta si Ana Imep Pitesti
Din punctul de vedere al tranzactiilor pe piata, primul loc este ocupat de societatea Capital Securities, cu o valoare a tranzactiilor de 186 miliarde de lei. Aceasta este urmata de Investco, cu 130 miliarde de lei. Investco a realizat tranzactii pe piata in valoare de 44 miliarde de lei decembrie, luna in care au fost transferate pachete importante de actiuni ale producatorului de obiecte din sticla Stirom Bucuresti.
Societatea de intermediere prin care sunt realizate tranzactiile SIF Banat-Crisana, IFB Finwest, a inregistrat pe parcursul anului tranzactii in valoare de 253 miliarde de lei, din care 133 miliarde se datoreaza ofertelor publice derulate pe piata.
SIF Banat-Crisana a vandut treptat in anul precedent pahetul de actiuni detinut la societatea prestatoare de servicii pentru agricultura Comcereal Timisoara pentru suma de peste 20 miliarde de lei si pachetul de actiuni detinut la Solventul Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO