Companii

Culcescu vrea sa investeasca 6 mil. euro intr-un complex turistic la Ostrov

Culcescu vrea sa investeasca 6 mil. euro intr-un complex turistic la Ostrov
02.05.2010, 23:06 171

Horia Culcescu, proprietarul Ostrovit - producatorul vinurilorDomeniile Ostrov - si unul dintre cei mai mari producatori localide legume, intentioneaza sa investeasca 6,5 milioane de euro inconstructia unui complex turistic in localitatea Ostrov din judetulConstanta, situata la granita cu Bulgaria.

"Vom investi 1,5 milioane de euro in constructia unui hotel decinci stele cu spatii de birouri si sali de conferinte, iar patrumilioane de euro vor fi alocate unui aqua park, unui teren defotbal, unui teren de golf si unui port de iahturi. De asemenea,vrem sa investim in constructia unei pensiuni si a unui restaurantcu specific traditional, investitie care se va ridica intre 500.000de euro si un milion de euro", a declarat Marian Moise, directorulexecutiv al Ostrovit.

Moise a adaugat ca lucrarile vor fi demarate incepand cu lunamai a acestui an si o mare parte dintre ele urmeaza a fi finalizatein cursul anului 2011.

"Am decis sa facem aceste investitii deoarece exista un fluxmare de oameni care translateaza frontiera", a explicat directorulexecutiv al companiei, care sustine ca toate investitiile vor firealizate din fonduri proprii si fonduri europene.

Ostrovit detine aproximativ 1.600 de hectare de teren in Ostrovsi localitatile apropiate, pe 1.200 de hectare fiind plantata vitade vie pentru productia de vin, pe restul de 400 de hectare fiindlivezi cu pruni, caisi, ciresi sau chiar kiwi.

"Anul acesta vom replanta 300 de hectare cu vita de vie pentruproductia de vin in loc de vita de vie pentru productia de struguride masa, investitie care se va ridica la cinci milioane de euro", amai spus Moise. El a adaugat ca vor mai fi insa necesare 2 mil.euro pentru achizitia unei a doua linii de productie de vin si cavor fi demarate noi investitii in cresterea capacitatii maxime destocare a vinului de la opt mil. litri in prezent la 12 milioane delitri pana la finalul anului viitor.

"Cu acestea vom putea intra si pe piata vinurilor spumante",afirma reprezentantul Ostrovit. Astfel, investitiile totalerealizate de Ostrovit anul acesta se vor ridica la 15 mil.euro.

Producatorul a intrat pe piata vinurilor, estimata la 450 demilioane anual, la inceputul acestui an cu brandul DomeniileOstrov. In prezent, aceasta marca este distribuita in lanturile demagazine Metro, Auchan, Plus si MiniMax. "Pana la finalul anuluivrem sa obtinem o cifra de afaceri de sase milioane de euro dinvanzarile de vin si o cota de piata de 5%. Ne propunem ca inurmatorii trei-patru ani sa ajungem in top cinci producatori."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO