Companii

Cum arată piaţa stomatologică la nivel naţional? Diferenţe de ordinul sutelor de cabinete dentare între judeţe

Piaţa totală de stomatologie a ajuns la 2,3 mld. lei în 2020, din datele de la Registrul Comerţului, la un nivel similar cu 2019.

Autor: Georgiana Mihalache

16.08.2021, 11:45 291

♦ Numărul cabinetelor stomatologice a crescut în 2020 comparativ cu anul anterior, până la 15.617 de astfel de unităţi ♦ Dacă primele judeţe după numărul de cabinete se apropie de 1.000 de astfel de unităţi, la coada clasamentului sunt patru judeţe cu sub 100 de cabinete.

Harta celor mai dezvoltate judeţe după numărul de cabinete dentare şi zonele ocolite de investiţiile în medicina stomatologică arată, din nou, două extreme ale aceleiaşi pieţe şi o imagine similară cu cea a infrastructurii medicale generaliste.

Din datele de la Statistică, Bucureştiul ocupă primul loc la numărul de cabinete medicale stomatologice, cu aproape 3.200 de unităţi. De altfel, 20% din totalul cabinetelor dentare sunt în Capitală, din calculele ZF, piaţa atrăgând ca un magnet atât marile clinici, cât şi medicii care deschid câte un cabinet.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO