Companii

Cum au dat trei cluburi de fotbal un gol în deficitul bugetar al României

Cum au dat trei cluburi de fotbal un gol în deficitul...
27.12.2013, 11:09 781

Pierderile înregistrate de peste 200 de companii de stat şi firme ale autorităţilor locale sunt incluse în prezent de Ministerul Finanţelor în calculele deficitului bugetar. Nu toate firmele de stat cu pierderi intră pe lista întocmită de Finanţe, împreună cu Comisia Europeană, ci doar cele care îndeplinesc aşa-numita "regulă lui 50%".

Este vorba despre societăţile care nu reuşesc să acopere din veniturile proprii cel puţin 50% din cheltuieli.

Numărul companiilor de stat care îngroaşă factura datoriilor bugetului României a crescut de la an la an. Un număr de 81 de companii de stat cu pierderi din administraţia centrală şi 123 de firme din administraţia locală se află în prezent pe lista unităţilor reclasificate în sectorul "administraţiei publice". În 2011 lista avea 24 de companii de stat cu pierderi şi 30 de firme din administraţia locală cu pierderi.

Alături de "nume grele" precum CNADNR, Fondul Proprietatea, Metrorex, Termoelectrica, CFR Călători, CFR SA, Compania Naţională de Investiţii, pe listă apar şi câteva cluburi de fotbal aparţinând consiliilor locale, precum FC Voluntari, Sport Club Bacău, FC Delta Tulcea.
 

Vedeţi lista celor 204 companii de stat care intră în calculul deficitului bugetar pe gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO