Companii

Cum justifică şeful GSK România decizia de a renunţa la o fabrică de medicamente de 100 mil. €

Pascal Prigent, directorul general al GlaxoSmithKline România:

Au fost oameni care ne-au contactat pentru informaţii. Vrem să facem acest exit pentru a reduce capacitatea, dar vrem ca închiderea să fie ultima alternativă la care să apelăm, ceea ce înseamnă că vom fi flexibili cu potenţialii cumpărători. Credem că avem şanse bune să vindem, iar interesul în această etapă este semnificativ.

Pascal Prigent, directorul general al GlaxoSmithKline România: Au fost oameni care ne-au contactat pentru informaţii. Vrem să facem acest exit pentru a reduce capacitatea, dar vrem ca închiderea să fie ultima alternativă la care să apelăm, ceea ce înseamnă că vom fi flexibili cu potenţialii cumpărători. Credem că avem şanse bune să vindem, iar interesul în această etapă este semnificativ.

Autor: Ioana David

03.07.2013, 20:21 184

• De la „bază de export pentru un medicament de 300 mil. euro“, cum era catalogată fabrica Europharm în urmă cu patru ani, a devenit „prea mică“ pentru gigantul britanic GlaxoSmithKline (GSK) • Unitatea din Braşov se află pe locul 75 în topul celor mai mari exportatori români • „Credem că avem şanse bune să vindem fabrica“, spune şeful GSK România.

Pascal Prigent, directorul general al GSK România, spune că este op­timist că va găsi un cum­pă­rător în următoarele şase luni pentru fabrica de la Braşov pe care grupul britanic a scos-o la vânzare, dar că în caz contrar va aplica planul de re­zer­vă, respectiv închiderea treptată până la finalul anului 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO