Companii

D&B a promovat doi parteneri si merge spre 4 mil. euro

21.10.2008, 15:15 101

Casa de avocatura D&B David si Baias, corespondenta a companiei de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, a promovat de la 1 octombrie pe pozitii de parteneri doi avocati din cadrul firmei - Anda Rojanschi si Laura Toncescu - si se afla in grafic pentru cresterea cifrei de afaceri cu 30%, la patru milioane de euro in acest an calendaristic.

Firma a ajuns astfel la 50 de avocati si cinci parteneri, coordonati de catre Sorin David.
"Angajam dupa ce suntem total depasiti de volumul de munca, in general absolventi ai Universitatii Bucuresti, dar si avocati din industrie, din domenii precum bancar sau farma", a declarat Laura Toncescu, unul din noii parteneri ai firmei, care conduce echipa de servicii financiare.
Toncescu lucreaza in prezent la proiectele de constituire a doua noi banci pe piata locala, reprezentand investitii greenfield de 70 de milioane de euro, unul dintre proiecte fiind in curs de autorizare, in timp ce al doilea se afla in pregatire. Pe de alta parte, Anda Rojanschi, devenita de asemenea partener in cadrul firmei de la 1 octombrie, coordoneaza echipa de asistenta in tranzactii a D&B David si Baias, care a fost implicata in exitul omului de afaceri Jean Valvis din Dorna si LaDorna, in asistarea dezvoltatorului imobiliar Avrig 35 la vanzarea centrului comercial Iris din cartierul bucurestean Titan sau in asistarea proprietarilor retelei Mega Image la achizitia supermarketurilor La Fourmi.
"Cand vom vorbi de corporate, ne vom referi mai mult la restructurari de business decat la achizitii. Firmele specia-lizate pe tranzactii vor fi cele mai afectate", apreciaza Rojanschi. Onorariile in cadrul firmei au ramas neschimbate de la inceputul anului, fiind cuprinse intre 200 si 1.200 de lei/ora, in timp ce salariul mediu al avocatilor cu 3-4 ani de experienta se aliniaza la nivelul intregii piete, respectiv in jurul valorii de 2.500 de euro lunar brut.
Principalii clienti ai firmei sunt din zona de real estate, unde companii precum Avrig 35, Global Finance, Mivan sau Valad vor contribui in acest an cu aproape 30% din cifra de afaceri a D&B David si Baias.
Pe fondul crizei financiare internationale care afecteaza si piata imobiliara, firmele cu expertiza puternica in acest domeniu ar putea inregistra o incetinire a ritmului de crestere sau chiar o reorientare a activitatii catre alte segmente ju-ridice. "Falimentele nu au inceput inca sa apara. Nu am simtit criza financiara in randul bancilor cu care lucram. In schimb, tot mai multe firme ne solicita restructurari, reasezari ale societatilor cu scopul de a reduce costurile si de a obtine mai usor finantari pentru grup", afirma avocatii D&B David si Baias. Firma este una de dimensiuni medii de pe piata, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,1 mil. euro cu un numar de 40 de avocati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO