Companii

Danezii de la FirstFarms se uită la achiziţii în România

Autor: Gabriel Razi

02.04.2012, 00:03 152

FirstFarms, companie deţinută de investitori danezi care operează o fermă de 7.600 de hectare în apropierea oraşului Buzău, vizează fuziunea cu alte companii daneze care operează în agricultură în Europa de Est după ce în ultimii doi ani miza a fost stabilizarea operaţiunilor de pe piaţa locală.

"Compania a finalizat o bună parte din restructurarea la care s-a lucrat în ultimii doi ani, iar acum FirstFarms se va concentra pe realizarea principalului obiectiv, acela de a deveni o firmă agricolă mare şi eficientă cu focus iniţial pe România şi Slovacia. În acest sens, noul CEO Anders Norgaard se va concentra, printre alte lucruri, pe creşterea afacerii prin fuziuni cu alte proiecte agricole daneze în Europa de Est", se arată într-un raport al FirstFarms.

În România investitorii danezi deţin în total 32.000 de hectare de teren agricol. Între investitorii danezi există deja relaţii de business având în vedere că Ingleby, companie deţinută de familia miliardară Raunsing, a achiziţionat acum doi ani 2.000 de hectare de teren în judeţul Timiş de la FirstFarms.

Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 4 milioane de euro pe piaţa locală, de două ori mai mari decât cele din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO