Companii

Dascalu aduce brandurile Zara in mall-urile din Timisoara si Iasi

Dascalu aduce brandurile Zara in mall-urile din Timisoara si Iasi

Iulian Dascalu este cel mai mare proprietar de mall-uri operationale

23.05.2008, 21:46 63

Iulian Dascalu, omul de afaceri care controleaza Iulius Grup, a semnat un parteneriat cu grupul Inditex, prin care va aduce in centrele comerciale pe care le detine in Timisoara si Iasi cinci din brandurile companiei spaniole - Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius si Oysho.
Pe langa cele zece magazine care vor fi deschise la sfarsitul acestui an in Iasi si la inceputul anului viitor in Timisoara, Inditex isi va lansa brandurile si in centrul comercial City Park din Constanta la sfarsitul acestei luni.
"Strategia noastra de dezvoltare include si celelalte doua branduri cu care am intrat in Romania prin Baneasa Shopping City, Massimo Dutti si Zara Home, dar proiectele in care sunt cuprinse vor fi anuntate mai tarziu", a declarat Lucian Dorobantu, directorul general al Inditex Romania.
In prezent compania detine 14 magazine in Romania. Suprafata totala a magazinelor Inditex care urmeaza sa fie deschise in cele doua centre comerciale Iulius Mall ajunge la 6.200 mp.
Grupul spaniol a semnat pana acum parteneriate cu TriGranit, dezvoltatorul centrului comercial Polus din Cluj, cu Anchor Grup care detine centrul comercial Plaza Romania si cu Baneasa Investments care a deschis luna trecuta Baneasa Shopping City.
La Timisoara, extinderea Iulius Mall va aduce un trafic anual de 12 milioane de clienti si un volum al vanzarilor de 250 de milioane de euro pe an.
Noua cladire a mall-ului va fi construita pe 5 nivele, pe o suprafata de 177.613 mp, din care suprafata inchiriabila va fi de 66.093 mp. Odata cu finalizarea acestei cladiri noi vor fi relocate aici spatiile food-court care au functionat in cladirea veche.
In acelasi timp, planurile de extindere ale lui Dascalu la Timisoara includ si dezvoltarea unui ansamblu rezidential Saphir, format din 273 de apartamente dispuse in doua blocuri. Apartamentele vor avea o suprafata de 90-100 de metri patrati si inca se lucreaza la grila preturilor de vanzare. Atat la extinderea Iulius Mall, cat si la constructia noului ansamblu rezidential vor lucra 1.000 de muncitori din China.
In septembrie 2007 Iulius Grup a semnat un contract de refinantare de 175 mil. euro pentru extinderea proprietatilor din Iasi, Cluj si Timisoara, cu banca Eurohypo AG din Germania, parte a grupului Commerzbank, al doilea grup bancar ca marime din Germania.
Dascalu controleaza in prezent o suprafata totala inchiriabila de circa 100.000 mp prin cele trei centre comerciale pe care le detine la Iasi, Cluj si Timisoara. Desi in ultimii ani au fost anuntate de catre dezvoltatori straini investitii masive, Dascalu este singurul care detine o retea de trei centre comerciale operationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO