Companii

Delphi: Scaderea comenzilor va continua in semestrul doi

07.04.2009, 15:16 26

Producatorul de componente auto Delphi, care are in derulare investitii de 100 de milioane de euro intr-o fabrica de la zero in judetul Iasi, estimeaza ca reducerea comenzilor din partea producatorilor de automobile va continua in a doua parte a anului, ceea ce ar putea determina noi perioade de somaj tehnic si de reducere a productiei.

„Ca rezultat al declinului volumului de productie si a fluctuatiei comenzilor, evaluam optiunile inainte de a decide asupra unui plan de activitate care ar putea afecta locurile de munca ale angajatilor", au declarat reprezentantii Delphi.
Compania opereaza doua fabrici in Sannicolau Mare si in Ineu care produc seturi electrice pentru automobile, componente si cablaje. Numarul angajatilor a fost redus in 2008 de la 10.000 la 7.400, iar in urma ajustarilor productiei de la finalul anului trecut un numar redus de salariati se afla inca in somaj tehnic.
Pe de alta parte, cea de-a doua divizie a Delphi, Diesel Systems, va continua investitiile pentru o fabrica de componente diesel la Iasi, urmand ca aceasta sa devina operationala in luna septembrie. Investitia greenfield, care implica fonduri de 100 de milioane de euro, este realizata in localitatea ieseana Miroslava. Ajutorul de stat acordat pentru investitia Delphi se ridica la 24,7 milioane de euro.
Productia diviziei Diesel Systems este realizata in prezent intr-o locatie brownfield, unde lucreaza 240 de salariati, 30 dintre ei fiind angajati de la inceputul anului. La finalizarea investitiei fabrica va avea 1.500 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO