Companii

Den Braven a renuntat la clientii rau-platnici

Den Braven a renuntat la clientii rau-platnici
26.01.2010, 23:08 54

Producatorul de materiale de constructii Den Braven Romania,subsidiara locala a grupului olandez Den Braven, a realizat anultrecut o cifra de afaceri de 30,8 mil. euro (valoare care cuprindesi businessul din Republica Moldova), in scadere cu 8% fata de anulprecedent, din cauza intarzierii platilor de la clienti.

"Puteam sa ne mentinem vanzarile la nivelul celor din 2008,pentru ca aveam comenzi suficiente, insa, din cauza problemelorlegate de colectarea banilor, am decis sa ne selectam clientiifoarte atent si am renuntat sa livram unor firme in care nu aveamincredere ca pot sa-si achite facturile la timp", a afirmat AdrianState, directorul general al Den Braven Romania.

Olandezii au investit de la intrarea pe piata locala in 1997circa 20 mil. euro, jumatate din aceasta suma fiind destinatafabricii de spume poliuretanice de la Buftea finalizata in 2007.Fabrica, singura din sud-estul Europei a Den Braven, a permiscompaniei sa intre pe segmentul de export, care asigura circa 40%din cifra de afaceri. Exporturile de spume poliuretanice au avansatcu 54% in volum si cu 43% ca valoare, pana la 10,6 milioane deeuro, in timp ce exporturile totale ale companiei au crescut cu33%, la 12,1 milioane de euro.

"Exporturile reprezinta o componenta determinanta in strategiagrupului Den Braven, acesta fiind si motivul pentru care in 2007 afost deschisa in Romania singura fabrica din sud-estul Europei agrupului. (...) Anul trecut am intrat pe alte noua piete, exportamacum in 29 de tari si vom continua extinderea si in 2010", sustineState.

Den Braven a inregistrat anul trecut cresteri ale cotelor depiata pe segmentul spumelor poliuretanice, principalul produs alcompaniei, precum si pe cel al izolantilor siliconici siacrilici.

"Cresterea cu 15% a vanzarilor totale de spume poliuretanice,care au totalizat 15,4 milioane de euro, a ridicat cota de piata acompaniei pe segmentul business-to-business la 56,5% fata de 48,5%in 2008, in timp ce pe segmental do-it yourself cota de piata s-amarit la 50,5%, comparativ cu 47,5% in anul precedent", afirmareprezentantii companiei. Den Braven nu a recurs la disponibilizarianul trecut si a angajat inca 45 de persoane, numarut total alangajatilor ridicandu-se in prezent la 240 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO