Companii

Den Braven, afaceri de 10 mil. euro la sase luni

08.08.2007, 19:54 24

Distribuitorul de materiale auxiliare de constructii Den Braven Romania, subsidiara locala a grupului olandez Den Braven, a realizat in primul semestru o cifra de afaceri de 9,7 milioane de euro, in crestere cu 50%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"In prima jumatate a anului, in portofoliul companiei au fost adaugati 1.000 de clienti noi. Totodata, cresterea s-a datorat maririi echipei de vanzari si introducerii de pachete promotionale pentru spumele poliuretanice, ce reprezinta in-tre 40 si 50% din totalul vanzarilor companiei", a declarat Virgil Gheorghe, directorul de marketing al Den Braven Romania.
Cei mai importanti clienti ai companiei sunt Praktiker Romania, Dedeman si Artsani pe piata de retail si Aedificia Carpati si Atelierele CFR Grivita Bucuresti pe segmentul industrial, cu o pondere de 50-55% din totalul vanzarilor companiei. Den Braven a inregistrat anul trecut o cota de piata de 29,4% pentru segmentul industrial si de 26,1% pentru segmentul retail.
"Cea mai mare crestere a vanzarilor a fost inregistrata pentru produsul Hottix, destinat producatorilor de geamuri termoizolante", precizeaza Gheorghe.
Valoarea investitiilor companiei in Romania de la intrarea pe piata in 1997 se ridica la 12 milioane de euro.
In luna februarie, compania a inceput constructia unui centru de productie in comuna Chitila, langa Bucuresti. Fabrica va fi construita pe un teren de peste 30.000 de metri patrati si va avea o suprafata construita de peste 10.000 de metri patrati, inclusiv pentru spatiile destinate birourilor si depozitarii. Unitatea va fi data in folosinta incepand cu luna octombrie a acestui an si va deservi ca centru regional de distributie al grupului pentru Europa Centrala si de Est. Valoarea totala a investitiei se ridica la 7,5 milioane de euro, potrivit lui Gheorghe.
In 2006, Den Braven Romania s-a situat pe prima pozitie in topul vanzarilor la nivel de grup. Topul a fost intocmit in functie de vanzarile companiei raportate la nivelul populatiei si a produsului intern brut.
Den Braven distribuie spume poliuretanice, izolanti, spray-uri retus si tehnice, adezivi si accesorii destinate pietei constructiilor, industriei auto si tamplariei cu geam termoizolant, precum si utilizatorilor casnici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO