Companii

Depozite de 7 mil. euro in sud-estul Bucurestilor

25.05.2004, 00:00 28

Compania Elcyrom Realty & Developement SA a investit 7 milioane de euro intr-un centru pentru depozitarea si distribuirea marfurilor, situat in zona de sud-est a Bucurestiului.
"Cele mai cautate zone pentru investitii in spatii industriale au fost pana acum nordul si vestul orasului. In urmatoarea perioada vor fi dezvoltate astfel de proiecte si in alte zone ale orasului, mai ales in partea estica, avand in vedere apropierea de Constanta", apreciaza Constantin Banu, director al departamentului spatii industriale in cadrul companiei imobiliare Eurisko.
Proiectul este localizat in apropierea fabricii Policolor, la cateva sute de metri de autostrada Bucuresti- Constanta, aflata in constructie.
"Zona de est este puternic industrializata, aici fiind localizate multe dintre platforme, precum Policolor sau Acumulatorul. Din pacate, o parte dintre aceste spatii nu pot fi convertite, deoarece nu mai corespund cerintelor actuale", adauga Banu.
Prima faza a proiectului Apollo Center care a implicat realizarea a 2.400 de metri patrati de spatii de depozitare si 700 de metri patrati de spatii administrative pentru birouri, a fost finalizata in noiembrie 2001, spatiile fiind contractate de compania de distributie Elgeka.
Fazele urmatoare ale proiectului au insemnat un plus de aproximativ 15.000 de metri patrati de hale industriale spatii de depozitare, suprafata platformelor betonate pentru parcare si manevrarea camioanelor fiind de 20.000 de metri patrati.
Cele mai mari proiecte in domeniul spatiilor industriale au fost dezvoltate sau anuntate insa pentru zona de nord si vest a Bucurestiului.
Bucharest Logistic Center este cea mai mare investitie anuntata pentru aceasta zona. Estimata la 40 de milioane de euro investitia va fi facuta de grupul belgian Liebrecht&woo, proiectul avand o suprafata de 19 hectare intr-o prima faza, pentru ca in functie de cereri sa ajunga la 44 de hectare. Centrul logistic va consta in 90.000 de metri patrati de depozite si aproape 5.000 de metri patrati pentru birouri.
Bucharest Distribution Park, care va implica investitii de peste 20 de milioane de euro, ar putea la randul sau demara in acest an in zona de nord-vest a orasului. Proiectul acopera o suprafata de 27,5 hectare si cuprinde mai multe faze, a caror durata totala estimata este de 3 ani. Prima faza va aduce 20.000 de metri patrati de spatii de depozitare si un terminal de containere, investitia fiind estimata la 7 milioane euro. Tot in aceasta zona se mai afla in desfasurare mai multe proiecte de dimensiuni mai reduse, cu investitii situate in general pana la 5-7 milioane de euro, aparute ca reactie la intrarea pe piata romaneasca a tot mai multor companii internationale in paralel cu dezvoltarea afacerilor pentru companiile existente. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO