Companii

Dezvoltatorul complexului Green Lake din nordul Bucureştiului a cerut intrarea în insolvenţă

Dezvoltatorul complexului Green Lake din nordul Bucureştiului a cerut intrarea în insolvenţă

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

30.05.2011, 23:47 1455

Proiectul rezidenţial Green Lake, a cărui primă fază totalizândcirca 160 de apartamente şi vile este finalizată, ar putea intra îninsolvenţă, dezvoltatorul complexului, Greenlake Development,depunând săptămâna trecută o cerere în acest sens la TribunalulBucureşti. Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă pe 27mai, iar termenul de judecată a fost stabilit pe 1 iunie, potrivitdatelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Green Lake este un proiect rezidenţial de 110.000 metri pătraţisituat în nordul Bucureştiului, construit pe un teren de 107.000 demetri pătraţi pe malul lacului Griviţa de compania de dezvoltareimobiliară Quality Living Developers (QLD), aparţinând unui grup deoameni de afaceri din Grecia. Reprezentanţii Greenlake Developmentnu au dorit să comenteze informaţiile referitoare la intrarea îninsolvenţă.

Complexul ar urma să cuprindă la finalizare peste 540 deapartamente şi vile, investiţia fiind estimată la circa 100 demilioane de euro, potrivit declaraţiilor anterioare alereprezentanţilor dezvoltatorului. Planurile dezvoltatorului vizauconstrucţia în două faze a proiectului, prima etapă a fostfinalizată şi cuprinde 118 apartamente şi 39 de vile, iar potrivitreprezentanţilor firmei a fost vândută în proporţie de 60%.

Dezvoltarea fazei a doua a proiectului a fost oprită. CompaniaGreenlake Development este deţinută de Quality Living Developers,înregistrată în România, în proporţie de 70% şi de Edetrio Holdingscu sediul în Cipru. La sfârşitul lui 2009 datoriile firmei depăşeau155 de milioane de lei (peste 36 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO