Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Cristina Botoş, FM Logistic

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Cristina Botoş, FM Logistic

Autor: Business Magazin

04.07.2011, 00:03 1193

Cristina Botoş are 37 de oameni în subordine şi departamentul pecare îl coordonează generează peste 40% din cifra de afaceri acompaniei FM Logistic.

A absolvit în 2003 cursurile Politehnicii din Timişoara, cuspecializarea Transporturi, iar ulterior a urmat şi un master înmanagementul sistemelor logistice. După terminarea facultăţii alucrat vreme de un an la firma de distribuţie Aquila. "În 2004 m-amangajat la FM Logistic, la început fiind dispecer de transport",îşi aminteşte Cristina Bortoş acum. Au trecut opt ani de-atunci şiea a urcat treaptă cu treaptă în ierarhia firmei, ajungând înprezent în "linia a doua" din firmă, având prerogative de directorgeneral adjunct.

În 2005 s-a mutat la Bucureşti vreme de patru luni, pentru adeschide biroul din Capitală, iar la întoarcerea în Timişoara apreluat conducerea biroului de transport din partea de vest aţării. Un an mai târziu "am fost avansată coordonator de grupaj peţară", spune Cristina Botoş, ocupându-se concret de grupareamărfurilor pentru transport eficient.

De patru ani este transport manager şi coordonează cele patrubirouri de transport pe care le are firma în întreaga ţară, laCluj, Bucureşti, Bacău şi Timişoara. Flota pe care o dirijeazănumără 55 de remorci frigorifice, din care 10 au fost cumpărateanul trecut, în urma unei investiţii de 600.000 euro. Primeştesăptămânal oferte de la head-hunteri, dar nu are nici măcar un CVfăcut.

Echipa sa are 37 de oameni, iar departamentul de care se ocupăgenerează peste 40% din cifra de afaceri a FM Logistic. Cel maiinteresant i se pare să lucreze cu oamenii şi mărturiseşte că nus-ar putea obişnui într-un loc de muncă în care nu sunt noutăţi."Aici mereu se întâmplă ceva nou, cum ar fi un client cu care nu ammai lucrat şi ne sunt cerute permanent idei şi soluţii noi." Petermen lung se vede "director general, în general o poziţie dincare să conduc oameni".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO