Companii

Directorul Alcatel spune ca Romania devine si mai atractiva

08.03.2009, 16:57 63

 

"Piata romaneasca devine chiar mai interesanta in contextul crizei globale pentru investitorii straini, pentru ca are avantajul costurilor reduse si toate companiile se concentreaza acum pe taierea costurilor", a declarat Dan Bedros, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania si directorul general al companiei Alcatel Lucent Romania.
In plus, una din oportunitatile aduse de criza in domeniul IT, piata pe care Alcatel-Lucent ruleaza afaceri de peste 200 mil. euro, este intoarcerea inginerilor romani din strainatate, potrivit lui Bedros. Compania franceza a relocat recent in Romania mai multe servicii IT pentru clienti din vestul Europei, ceea ce va duce la cresterea numarului de angajati la nivel local cu 50-100 de persoane. In prezent, aceasta are 1.600 de angajati pe piata romaneasca.
"Outsourcingul (externalizarea serviciilor - n. red.) va continua sa se dezvolte in Romania. Centrele precum Bucurestiul sau Timisoara sunt deja saturate, insa zona Moldovei ramane extrem de atractiva datorita costurilor reduse cu forta de munca", a afirmat Bedros.
El anticipeaza o stagnare a afacerilor companiei la nivel local in acest an la valoarea inregistrata in 2008. Anul trecut, aceasta a realizat un avans de 10% fata de 2007, cifra de afaceri putand fi estimata astfel la 210 mil. euro la nivelul lui 2008.
Bedros se asteapta ca marile companii franceze sa-si majoreze investitiile in Romania in urmatorii ani, insa previzioneaza o activitate mai modesta a IMM-urilor franceze la nivel local, din cauza ca acestea sunt speriate de criza globala.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO