Companii

Directorul de expansiune al Carrefour pleaca din motive personale

14.01.2009, 19:03 657

Carrefour Romania, cel mai mare operator de hipermarketuri dupa valoarea vanzarilor, a numit-o recent la conducerea departamentului de expansiune pe Anca Anton Damour, 33 de ani, care vine de pe pozitia de director juridic al retailerului.

Fostul director de expansiune, Mihaela Grosu, a plecat din companie din motive personale, potrivit reprezentantilor Carrefour. Retailerul urmeaza sa aduca un alt manager la conducerea departamentului juridic.
Carrefour, care opereaza in prezent 21 de hipermarketuri si 19 supermarketuri, nu a anuntat inca planurile de expansiune la nivel local pentru 2009. In planul de afaceri al retailerului pe termen mediu, publicat anul trecut pe bursa din Paris, se precizeaza insa ca tinta de extindere pe piata romaneasca in perioada 2009-2012 este de 7 hipermarketuri noi pe an. Numarul deschiderilor ar putea fi mai mic in 2009, din cauza inghetarii unor proiecte de centre comerciale, generata de criza financiara.
In 2008, retailerul a inregistrat cel mai mare numar de deschideri de hipermarketuri de la intrarea in Romania, finalizand investitii de circa 150 mil. euro in 10 unitati. Dintre acestea, doua sunt insa foste supermarketuri Artima transformate in hipermarketuri de dimensiuni mici, in Oradea si Brasov. In ultimii doi ani, reteaua si-a diversificat formatul de hipermarketuri prin inaugurari de magazine cu o suprafata de vanzare de 3.000-4.000 de metri patrati, in cinci locatii.
Hipermarketurile Carrefour au trecut pragul de vanzari de un miliard de euro in 2008, potrivit estimarilor anterioare ale companiei.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO