Companii

Distributia si colectarea au dublat profitul Albalact

14.10.2005, 17:34 56

Compania Albalact, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata produselor lactate din Romania, a obtinut in primul semestru un profit de 1,54 milioane de lei (420.000 de euro), cu peste 107,4% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Rezultatele financiare ale companiei s-au imbunatatit in principal datorita dezvoltarii retelei de distributie si colectare. Un aport important l-a avut si dezvoltarea brandului Fulga", a spus Raul Ciurtin, actionarul majoritar al producatorului de lactate.

Albalact a realizat in prima parte a anului o cifra de afaceri de aproape 29 de milioane de lei (7,9 milioane de euro), in crestere cu 56,3% fata de vanzarile inregistrate in prima jumatate din 2004.

La sfarsitul lunii trecute, compania si-a anuntat intentia de a investi anul viitor aproximativ 5 milioane de euro in constructia unei noi fabrici de procesare a laptelui.

Daca proiectul se va realiza, Albalact isi va dubla capacitatea de productie, aceasta urmand sa ajunga pana la 200.000 de litri de lapte pe zi.

Modalitatea de finantare a investitiei va fi discutata in urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor, cand se va aproba programul de investitii pe urmatorii doi ani.

Conducerea companiei nu exclude finantarea prin intermediul pietei de capital, analizand posibilitatea majorarii capitalului social printr-o emisiune de noi actiuni, acestea urmand sa fie oferite spre subscriere actionarilor societatii.

Pentru finalul acestui an reprezentantii companiei estimeaza cresterea cifrei de afaceri cu 60% in comparatie cu cea realizata in 2004, in valoare de 44,74 milioane de lei (11,04 milioane de euro).

Albalact mizeaza pe mentinerea marjei de profit in acest an la nivelul exercitiului financiar precedent.

"Speram sa mentinem acest ritm de crestere si pe viitor si, avand in vedere noua fabrica ce urmeaza sa o construim, credem ca vom reusi. Suntem intr-o pozitie in care credem ca mai avem multe de realizat si stim cum sa facem acest lucru", a precizat Ciurtin.

Cu privire la o posibila preluare a companiei de un investitor strategic, Raul Ciurtin, actionarul majoritar al producatorului de lactate, a declarat ca, in prezent, nu este interesat de nici o astfel de oferta.

"Avem planurile facute, suntem in crestere si este greu de presupus ca vom lasa pe altcineva sa se bucure de rezultatele viitoare. Pe termen lung insa este posibil orice", a concluzionat Ciurtin.

Albalact Alba Iulia dispune de un capital social de 6,1 milioane de lei (1,7 milioane de euro), fiind controlata de familia Ciurtin cu o detinere totala de aproximativ 63,5% din titlurile companiei.

Actiunile societatii Albalact sunt listate la Categoria Baza a Bursei Electronice Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 0,885 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a societatii este de peste 53,9 milioane de lei (15 milioane de euro). stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO