Companii

Diverta se extinde in tarile unde traiesc romani: intai Republica Moldova

20.04.2005, 18:59 19

Reteaua de magazine media Diverta va intra in decurs de un an si jumatate pe piata Republicii Moldova, prin deschiderea primului magazin la Chisinau, au spus reprezentantii companiei.

"Luam in calcul fie deschiderea unui magazin propriu, care ar presupune o investitie de circa un milion de euro, fie un parteneriat cu o firma locala sau chiar sa cumparam un pachet de actiuni. In acest caz am putea deschide chiar zece magazine simultan", a spus Sebi Vasilescu, directorul de retail din cadrul grupului RTC.

Diverta este a patra retea romaneasca de magazine specializate care isi anunta extinderea peste hotare, alaturi de Flamingo, Mobexpert si Altex.

Reteaua Diverta este operata de compania Contur Invest, care face parte din grupul de firme RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, care de anul trecut este deputat din partea PD.

In Romania, Diverta detine 80 de magazine si a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 18,5 mil. euro, in crestere cu 25% fata de 2003.

In acelasi timp, Diverta va continua extinderea si pe piata romaneasca cu alte zece magazine, pentru care va aloca trei milioane de euro.

Vasilescu a precizat ca Diverta urmareste in principal deschiderea de magazine in state unde locuiesc foarte multi romani. Urmatoarea locatie luata in calcul de companie este Israelul, probabil in 2006, si Ucraina, la Cernauti.

Obiectivele companiei includ si majorarea cifrei de afaceri cu 30% pana la 24 milioane euro, comparativ cu anul 2004. Nivelul EBITDA (profit inainte de deducerea costurilor cu dobanzile, impozitele, deprecierile si amortizarile) va atinge doua milioane de euro, de la 900.000 euro anul trecut.

"Anul 2005 va fi un an al sectorului media, fiind preconizata o crestere a ponderii pana la 32% din vanzari", a mai spus reprezentantul RTC Holding.

Compania a lansat anul trecut si un mazagin virtual Diverta Online, iar anul acesta mizeaza pe o dublare a vanzarilor online pana la 400.000 de euro.

Planurile Diverta Online pentru acest an vizeaza implementarea unui sistem online de inchiriere de produse media, precum si pentru abonarea la diverse ziare si reviste. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO