Doar zece dintre cele mai puternice 100 francize din lume au venit în România

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 nov 2017 Autor: Cristina Rosca

Dintre cele mai puternice 100 de fran­­­cize din lume, doar zece sunt pre­zen­­te pe piaţa locală, arată o analiză a Zia­rului Financiar bazată pe clasa­men­tul realizat de revista Entre­pre­neur.

Cele zece provin aproape exclusiv dintr-un singur domeniu, HoReCa, res­pectiv din două sub-sectoare - res­ta­u­­­rante şi hoteluri. Excepţie fac Re/Max (imo­bi­liare) şi GNC (retail spe­cializat).

Conceptele de HoReCa, în special ce­le de restaurante, dar şi de cafenele şi ho­teluri, sunt printre cele mai populare pe pia­ţa locală de francize locală, eva­luată la un total de 3 mld. euro.

În total sunt circa 400 de concepte împărţite între retail, HoReCa şi ser­vicii. Doar în HoReCa sunt peste 100, mai bine de un sfert din total, iar pon­derea lor este în creştere, arată datele din Catalogul fran­cizelor din România, rea­lizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu francize.ro.

Printre conceptele de HoReCa din top 100 cele mai puternice francize din lume se numără McDonald’s, Subway, Intercontinental sau Hampton by Hilton. Un nume nou pe piaţa locală, dar care îşi face loc în clasament este Taco Bell, adus în România de grupul Sphera Franchise Group în acest an. Acelaşi grup are în portofoliu şi KFC şi Pizza Hut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
francize
, analiza
, catalog
, clasament
, kfc
, mcdonald's
, hilton
, pizza
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide